У Києві суд виправдав скандального шкуродера Святогора

Убивці бездомних тварин загрожувало п`ять років тюрми
У Києві суд виправдав скандального шкуродера Святогора
Олексій Святогор (Фото: Фейсбук)
18 Січня 2021, 15:10
читать на русском

Шевченківський районний суд Києва виправдав скандального догхантера Олексія Святогора, якому загрожувало до 5 років тюрми за виготовлення матеріалів, що пропагують насилля та жорстокість щодо тварин.

Про це повідомила ТСН.

Засідання відбувалось за зачиненими дверима. Також на слухання не з’явились прокурори. Деталі суду залишилися невідомими.

Виправдати Святогора Олексія у зв’язку з недоведеністю, що в його діяннях є склад кримінального правопорушення передбаченого частиною другою ст. 300 КК України, - оголосила рішення суддя.

Після оголошення вироку Святогор разом з адвокатом вийшли через чорний хід і ні з ким не спілкувались.

Протягом слухання під залою суду його чатували півтори десятки зоозахисників. Вони обурені таким рішенням і спробують його оскаржити.

Читайте також

Сам Святогор, коментуючи вирок у справі одному з телеграм-каналів заявив, що не дозволить ставити бродячих собак понад усе.

Справу проти себе догхантерів вважає "повним маренням, ініційованим зграєю психічно неврівноважених людей".

Зоозахисники, які ініціювали цю кримінальну справу, в розпачі і готові подавати апеляцію. Кажуть, що такий вирок суду це пряме сприяння і заохочення жорстокого поводження з бездомними тваринами.

Нагадаємо, ім'я догхантера Олексія Святогора давно відоме київським зоозахисникам. Чоловік веде пропаганду щодо жорстокого поводження із тваринами, труїв собак і розповідав про це у соціальних мережах. На рахунку шкуродера кілька тисяч замордованих тварин.

Війна між Святогором і зоозахисниками триває вже кілька років. За цей час Святогора затримувала поліція, його навіть арештовували за рішенням суду, однак у кінцевому підсумку суд завжди відпускав Святогора.

Паралельно на Святогора кілька разів нападали його опоненти. Святогору розбивали голову, калічили руки і ноги, нищили майно. Крім того, до його поштової скриньки одного разу заклали гранату.

1