У Китаї заборонили мовлення телеканалу BBC

Китайці вважають, що ВВС "серйозно порушили правила висвітлення новин"
У Китаї заборонили мовлення телеканалу BBC
ВВС (Фото: ВВС)
13 Лютого 2021, 01:00
читать на русском

Державна адміністрація радіо і телебачення Китаю (NRTA) заборонила міжнародному телеканалу BBC World News мовити на території країни.

Про це пише агентство Xinhua.

Китайський медіарегулятор звинувачує британський канал у серйозних порушеннях законодавства Китаю про роботу іноземних супутникових телеканалів.

Зокрема, у Китаї заявили, що журналісти BBC нібито порушували вимоги до правдивого висвітлення новин, шкодили національним інтересам Китаю та підривали національну єдність.

Оскільки робота телеканалу не відповідає вимогам Китаю як міжнародного мовника, BBC World News не має права продовжувати роботу на території КНР. NRTA не прийме заявку каналу на мовлення наступного року, ㅡ ідеться в повідомленні.

У BBC зазначили, що розчаровані таким рішенням уряду Китаю та пов'язують це з тим, що в січні 2021 року Велика Британія заборонила мовлення на території країни англомовної версії каналу China Global Television Network (CGTN).

Окрім того, британські журналісти висвітлювали репресії проти уйгурів та інших етнічних і релігійних меншин у Китаї, що також не сподобалося китайському уряду.

Читайте також

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) опублікував твіт, у якому привітав китайців із Новим роком (за східним календарем).

Свій допис президент написав китайською та супроводив ілюстрацією зі стародавнім храмом Непалу. Згодом, коли користувачі соцмережі у коментарях цього посту почали писати, що ця ілюстрація вітання недоречна, фотографію у пості Зеленського замінили на іншу.

1