У Кличка знову обшуки: "трясуть" департамент ЖКІ

Шукають табелі робочого часу та відомості з нарахування зарплати за три останні роки
Важливо
У Кличка знову обшуки: "трясуть" департамент ЖКІ
Мер Києва Віталій Кличко у відчиненому вікні КМДА, в Києві (Фото УНІАН)
20 Травня 2021, 20:46
читать на русском

20 травня 2021 року в приміщенні Департаменті житлово-комунальної інфраструктури триває обшук ДБР. Хочуть знайти табелі робочого часу, відомості нарахування і виплати зарплати і надбавок за 2018-2020 роки.

Про це повідомили на сайті КМДА.

В адміністрації повідомили, що сумніваються у підслідності цієї справи ДБР.

…виникає сумнів про дотримання вимог підслідності цієї справи ДБР, тому що підслідність ДБР регламентується ч. 4  ст. 216 КПК України. Однак посадові особи, які перелічені в цій статті, а саме працівник категорії "А", не працюють у Департаменті. Найвища категорія працівника Департаменту – "Б", – зазначили у Департаменті.

Також у Департаменті звернули увагу на те, що нарахування працівникам зарплати та надбавок детально досліджувалось під час проведення в 2021 році Держаудитслужбою ревізії фінансово-господарської діяльності Департаменту за 2018-2020 роки.

За результатом цього аналізу ревізією питання щодо обґрунтованості включення показників паспорта бюджетної програми; наявність у Департаменту встановлених законодавством підстав для реалізації паспорту бюджетної програми, дотримання встановлених законодавством строків складання звітів про виконання паспортів бюджетних програм та їх змісту – порушень не встановлено, - підкреслили у відомстві.

У департаменті зазначили також, що саме на підставі інформації, отриманої ДБР від Держаудитслужби, було отримано ухвалу про цей обшук.


Контекст. 12 травня Київська міська прокуратура повідомила про проведення обшуків у декількох департаментах КМДА і комунальних підприємствах одразу за шістьма не пов’язаними між собою кримінальними справами.

Читайте також

Міський голова Києва Віталій Кличко (досьє Віталія Кличка) вимагав від правоохоронців звіту щодо статусу справ, документи щодо яких Київська міська державна адміністрація передавала за результатами аудитів.

Детальніше про обшуки на комунальних підприємствах КМДА читайте в нашому матеріалі: Хвиля обшуків у Київській мерії та комунальних підприємствах не вщухає - чому "трусять".

1