У Краматорську жінка продавала підробні довідки про негативний тест на COVID-19

Тепер вона може отримати до шести років в’язниці
У Краматорську жінка продавала підробні довідки про негативний тест на COVID-19
лікар, тест, лабораторія Фото: Chokniti Khongchum з Pexels
3 Квітня 2021, 06:29
читать на русском

У Краматорську 42-річна жінка підроблювала довідки про результати тестування на коронавірус. Тепер на неї чекає суд.

Про це повідомляє пресслужба Донецької обласної прокуратури.

У лютому мешканка м. Краматорська, видаючи себе за працівника одного з місцевих клініко-діагностичних центрів, організувала "бізнес" із видачі громадянам неправдивих довідок щодо результатів "ПЛР-тестування" на COVID-19. Запевнивши клієнтів у нібито офіційній здачі аналізів, жінка не передавала відібрані зразки до діагностичного центру, а власноруч виготовляла довідки на ім’я замовників із зазначенням негативних результатів фіктивного тестування, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що отримані гроші жінка витратила, щоб придбати речі, аби і далі робити підробні документи.

Читайте також

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Максимальне покарання за санкціями ч. 1, 2 ст. 190, ч. 1 ст. 209, ч. 1, 3 ст. 358 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, набуття, використання та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом і підроблення офіційних документів, вчинені повторно) – до шести років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до двох років.

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що в Україні людей, які зробили щеплення проти COVID-19, вноситимуть до єдиної бази даних. Також українцям видаватимуть довідки про щеплення, які неможливо буде підробити.

1