У Криму засудили українця Яцкіна до 11 років позбавлення волі за сфабрикованою справою

Цей вирок демонструє системні політичні репресії окупаційної влади щодо громадян України
У Криму засудили українця Яцкіна до 11 років позбавлення волі за сфабрикованою справою
Іван Яцкін Фото: t.me/denisovaombudsman
21 Травня 2021, 15:54
читать на русском

Так званий "Верховний суд Криму" 20 травня засудив українця Івана Яцкіна за сфабрикованою справою за нібито "державну зраду" до 11 років позбавлення волі у колонії суворого режиму.

Про це повідомила омбудсман з прав людини Людмила Денісова у Telegram.

Сьогодні вчергове підконтрольний російській окупаційній владі так званий "Верховний суд Криму" оголосив незаконний вирок громадянину України Івану Яцкіну за сфабрикованою кримінальною справою за нібито "збір та передачу Україні інформації, що становить державну таємницю Росії", - написала вона.

Яцкіна засудили до 11 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму, та після закінчення строку один рік обмеження волі адміністративного нагляду.

Денісова наголосила, що цей вирок так званого "суду" не є законним. Він демонструє системні політичні репресії окупаційної влади щодо громадян України, які вільно висловлюють свою проукраїнську позицію на території тимчасово окупованого Криму.

Омбудсман закликала міжнародну спільноту відреагувати на незаконне судилище та посилити тиск на РФ задля захисту прав громадян, які проживають на окупованих територіях. Також необхідно звільнити усіх незаконно утримуваних країною-агресором громадян України.

Нагадаємо, що український політв'язень Валентин Вигівський, який сьомий рік перебуває в незаконному ув'язненні в Росії, хоче оголосити голодування.

Читайте також

1