У лабораторії одного з львівських вишів виготовляли метадон

Товар збували через кальян-бар та спеціально створений інтернет-магазин
У лабораторії одного з львівських вишів виготовляли метадон
Виготовлення метадону у виші (Фото: прокуратура львівської області)
13 Січня 2021, 20:34
читать на русском

Троє львів`ян та мешканець Кривого Рогу виготовляли метадон у лабораторії одного із вишів та збували наркотик через кальян-бар та інтернет-магазин.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Львівської області.

Троє львів’ян та уродженець Кривого Рогу (серед них: власник кальян-бару (організатор), працівники цього бару (фасувальник та розповсюджувач) та особа, яка виготовляла наркотичний засіб - завідувач лабораторії одного з львівських вишів) збували метадон через кальян-бар у Львові та спеціально створений Інтернет-магазин, надсилаючи наркотики поштою за попередньою передоплатою.

Злочинців затримали під час передачі чергової партії виготовленої продукції.

Загалом задокументовано причетність обвинувачених до 25-ти епізодів протиправної діяльності, зокрема: незаконне виробництво наркотичних засобів і психотропних речовин, утримання місць для незаконного виробництва наркотичних засобів і психотропів та виготовлення і збут метадону загальною вагою понад 4,5 кг, вартість якого на чорному ринку становить близько 2,7 млн грн.

Львівська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо чотирьох учасників групи.

Максимальне покарання, яке загрожує злочинцям – позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також

Нагадаємо, що Служба безпеки України у Черкаській області припинила діяльність наркоугруповання, яке виготовляло і збувало психотропи.

Банду організували на початку 2020 року. До угруповання входило п’ятеро черкащан, у тому числі колишній поліціянт, в помешканні якого й організували лабораторію. Сировину для виробництва наркотиків замовляли на спеціалізованих інтернет-ресурсах, а "товар" збували через мережу наркодилерів.

1