У липні проведуть індексацію пенсій для мільйона пенсіонерів - міністр

Середній розмір пенсії виріс за рік на 17,5%, або на 555 грн
Важливо
У липні проведуть індексацію пенсій для мільйона пенсіонерів - міністр
Пенсіонерка (Фото: УНІАН)
4 Червня 2021, 13:32
читать на русском

У липні 2021 року проведуть індексацію пенсій для ще 1 млн пенсіонерів.

Про це повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна під час виступу у Верховній Раді.

З 1 березня пенсії було проіндексовано на 11% для 8 млн пенсіонерів. У липні буде індексація ще для 1 млн пенсіонерів, яким пенсії призначено в 2018-2020 роках, а також тим, кому пенсії виплачуються в мінімальному розмірі. Таким чином, підвищення пенсій цього року отримають 10,5 млн пенсіонерів, - сказала вона.

Зазначається, що станом на 1 квітня середній розмір пенсії становив 3 тис. 725 грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року він виріс на 17,5%, або на 555 грн.

На жаль, у 2017 році було змінено пенсійне законодавство таким чином, що дату щорічної індексації пенсій 1 березня було вилучено, а для окремих категорій пенсіонерів - наукових співробітників, держслужбовців, працівників органів місцевого самоврядування - індексацію було зупинено. Тому міністерство розробило і подало на розгляд Верховної Ради проект закону 4668, яким відновлюється індексація для всіх категорій і встановлюється дата індексації 1 вересня, - сказала Лазебна.

Нагадаємо, 2 червня Кабінет міністрів України затвердив створення робочої групи з питань запровадження обов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення тa розвитку недержавного пенсійного забезпечення.

Детальніше про особливості пенсійної реформи в Україні читайте в матеріалі Парламент.UA: Жінки працюватимуть до 60 років: чи врятує це Пенсійний фонд від банкрутства.

Читайте також

1