У Львові продовжили посилений карантин через COVID-19

Значно збільшилась кількість госпіталізацій хворих на коронавірус
Важливо
У Львові продовжили посилений карантин через COVID-19
Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова
22 Березня 2021, 13:05
читать на русском

У Львові продовжили посилений карантин до 4 квітня через складну ситуацію з коронавірусом.

Про це повідомив мер Львові Андрій Садовий (досьє Андрія Садового) у Facebook.

Сьогодні, 22 березня, Комісія з надзвичайних ситуацій Львова ухвалила рішення про продовження посиленого карантину до 4 квітня.

За останню добу в міські лікарні надійшло 63 хворих, а виписали лише три людини. У місті працюють над збільшенням кількості ліжок для хворих на коронавірус.

Читайте також

Так, у Львові розгорнуть тимчасовий шпиталь на базі приміщень медичного університету, які вони орендують у Лікарні швидкої допомоги. Залізнична лікарня готова приймати у себе хворих, але місто передасть їм необхідну кількість кисневих концентраторів.

Міська рада звернулась до Міністерства охорони здоров'я з проханням внести дитячу лікарню на Орлика до переліку медзакладів, які лікують дітей, хворих на коронавірус.

Садовий зазначив, що міські та обласні лікарні мають гостру потребу у медичних працівниках. А  за останні два дні отримали 350 звернень від лікарів з усієї України, які готові допомогти у цій нелегкій боротьбі.

Також міська рада готує окрему програму підтримки бізнесу під час карантину.


Контекст. У Львові від 19 березня запровадили посиленні карантинні заходи через погіршення ситуації з коронавірусом. Карантин діятиме до 28 березня.

Читайте наш матеріалСитуація критична: що відбувається у лікарнях України та чи буде третій локдаун