У Львові врятували дівчинку, яка проковтнула 31 неодимовий магніт - фото

Дитині провели операцію та дістали з неї магнітні кульки
У Львові врятували дівчинку, яка проковтнула 31 неодимовий магніт - фото
Дитина проковтунал магніти Фото: Дитяча лікарня на Орлика у Львові
4 Грудня 2020, 15:55
читать на русском

У дитячій лікарні Львова лікарі врятували життя дівчинці, яка проковтнула 31 неодимовий магніт.

Про це повідомляється на офіційній сторінці "Дитячої лікарні на Орлика" у Facebook.

Вчора до "Дитячої лікарня на Орлика" у Львові поступила дівчинка 2 роки і 7 місяців, яка проковтнула 31 неодимовий магніт. і магніти настільки потужні, що у кишківнику через стінку кишки між собою склеїлися і утворилося 7 перфоративних отворів, тобто 7 дірок, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Дитині спочатку була зроблена колоноскопія під час якої і було виявлено, що вже є перфоративний отвір з товстого кишківника у тонкий. Тому, як повідомив лікар-хірург відділення хірургії вроджених вад розвитку на Орлика Дмитро Грицак, дитина вчора, 3 грудня, була прооперована.

Ми провели серединну лапаратомію, бо лапароскопічно цю операцію зробити було не можливо. Під час оперативного втручання було виявлено 7 перфоративних отворів між товстим і тонким кишківником. Отвори зашиті. На сьогодні дитина себе почуває не погано, - прокоментував лікар.

Лікарі просять батьків не залишати дітей без нагляду поряд з небезпечними предметами.

Довідково:

Неодимовий магніт — постійний потужний рідкоземельний магніт, що складається зі сплаву неодиму, бору і заліза. Відомий своєю потужністю притягання і високою стійкістю до розмагнічування.

Нагадаємо, на проспекті Правди, 31-А, у Києві на сьомому поверсі неадекватний чоловік після сварки з дружиною підпалив ліжко з 6-річною дитиною. Дитина задихнулася в диму. Пізніше стало відомо, що 35-річний чоловік забрав дитину в гості, а коли мама прийшла забирати 6-річного хлопчика, батько її не пустив до квартири.

1