У лютому Євросоюз підготує нові санкції проти Росії - відео

Остаточне рішення про запровадження нових санкцій ухвалять в ЄС навесні
Важливо
У лютому Євросоюз підготує нові санкції проти Росії - відео
ЄС запровадить санкції проти Росії (Фото: Shutterstock)
9 Лютого 2021, 21:59
читать на русском

У лютому Європейський союз підготує пакет нових санкцій проти Росії, а кінцеве рішення про їх запровадження ухвалять навесні.

Про це з трибуни Європарламенту заявив високий представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель.

Боррель зокрема заявив, що після візиту в Росію він скористається своїм правом ініціювати нові санкції.

Ми обговоримо ці питання 22 лютого на засіданні Ради глав МЗС Євросоюзу, а потім у березні на саміті. Було б правильно включити нові санкції. Я зроблю конкретні пропозиції, — зазначив високий представник ЄС.

Як відомо, що після відвідин Москви глава дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель констатував, що Росія не готова до діалогу. Європейський дипломат у свому блозі на сайті EEAS нагадав, що минулого тижня відвідав Москву, аби перевірити, чи зацікавлена влада РФ у налагодженні відносин з ЄС. На його думку, російська сторона відмовляється від цього.

Читайте також

За словами дипломата, відносини між двома країнами і раніше були складними, однак погіршились ще більше після подій, пов'язаних з отруєнням, арештом і винесенням вироку Олексію Навальному, а також з масовими арештами тисяч демонстрантів.

Нагадаємо, 5 лютого верховний представник Євросоюзу із зовнішньої політики Жозеп Боррель відвідав Росію та зустрівся із керівником МЗС РФ Сергієм Лавровим.

1