У лютому українці платитимуть за газ на 500 грн менше, ніж у січні - Міненергетики

Монополісти добровільно знижуватимуть ціну
Головне
У лютому українці платитимуть за газ на 500 грн менше, ніж у січні - Міненергетики
Газ (Фото автора suludan diliyaer з Pexels)
24 Січня 2021, 15:05
читать на русском

У лютому монопольні газопостачальні компанії добровільно знижуватимуть ціни на газ до граничного рівня, який встановила держава.

Про це т.в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко розповів в етері "Свободи слова Савіка Шустера".

Я думаю, що монополісти будуть добровільно знижувати ціни до того граничного рівня, який встановила держава: 6,99 грн за куб, - сказав він.

Вітренко пояснив, як це допоможе населенню. Так, для тієї категорії населення, яка є найбільш вразливою до збільшення цін на газ та споживає газ для індивідуального опалення, сума платіжки знизиться у лютому у порівнянні з січнем на 500 грн. Замість того, щоб у платіжці було плюс 230 грн.

Він наголосив, що держава підтримує розвиток ринку в Україні, однак за умови, якщо це відбуватиметься "в інтересах людей, а не в інтересах олігархів".

Читайте також

Нагадаємо, 18 січня Кабінет міністрів України ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Ця ціна діятиме до завершення опалювального сезону або до завершення карантину. Відповідно постачальники не зможуть підіймати ціну вище за 6,99 грн за куб.

Президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського), коментуючи ухвалення урядом постанови щодо зменшення тарифів на газ для населення, зазначив, що це рішення є тимчасовим, але "відіграє важливу роль у встановленні справедливого ринку газу в Україні".

Читайте більше у нашому матеріаліЗниження цін на газ: популізм та загроза співпраці з МВФ, чи гостра необхідність

1