У Мар`їнці відновлять газопостачання: про що домовилися у ТКГ

Відбулося засідання підгрупи з безпеки ТКГ
Головне
У Мар`їнці відновлять газопостачання: про що домовилися у ТКГ
Мар`їнка (Фото: ТСН)
18 Січня 2021, 20:29
читать на русском

На початку своєї роботи у 2021 році Тристороння контактна група домовилася про відновлення газопостачання у Мар`їнці.

Про це йдеться на сторінці української делегації в ТКГ у Фейсбуці.

Почала свою роботу у 2021 році Тристороння контактна група: вдалося домовитися про відновлення газопостачання до населеного пункту Мар’їнка, - повідомили в ТКГ.

Також відомо, що сьогодні відбулось засідання Підгрупи з безпеки. Зазначається, що основні зусилля української делегації були спрямовані на збереження сталого режиму припинення вогню, і створення умов для переходу до наступних заходів, домовлених під час Паризького саміту: розведення сил та засобів, розмінування ділянок місцевості, тощо.

Читайте також

У відповідь російська сторона в ТКГ наполягала на "...вдосконаленні координаційного механізму запобігання порушенням режиму припинення вогню, на що наша делегація запропонувала почати таке вдосконалення з наступного:

  •  недопущення порушень режиму припинення вогню, які приводять до загибелі та поранення українських військовослужбовців, зокрема, 11.01.21 р.
  •  сприяння проведенню інфраструктурних та ремонтних робіт на лінії розмежування.

Вищезазначені питання будуть конкретизовані під час загального засідання ТКГ 21 січня, додали у повідомленні.

Нагадаємо, 16 січня низка російських ЗМІ повідомила, що окупанти на Донбасі готові передати українській стороні деяких утримуваних у місцях позбавлення волі громадян України за посередництва Медведчука (Віктор Медведчук - досьє).

Голова Української делегації для участі у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук вважає, що передача утримуваних громадян України голові партії "Опозиційний блок - За життя" (ОПЗЖ) Віктору Медведчуку є порушенням міжнародних домовленостей.