У Медведчука підозру і обшуки назвали "геноцидом інакомислячих"

У пресслужбі нардепа оприлюднили офіційний коментар політика та партії ОПЗЖ
Важливо
У Медведчука підозру і обшуки назвали "геноцидом інакомислячих"
Віктор Медведчук (Фото: УНІАН)
11 Травня 2021, 20:29
читать на русском

Пресслужба Віктора Медведчука, якому оголосили підозру в державній зраді, оприлюднила офіційний коментар щодо кримінального провадження та обшуків в будинку та офісах нардепа від ОПЗЖ.

Коментар розмістили на офіційній сторінці Медведчука у Фейсбуці та на сайті партії ОПЗЖ.

Зокрема, підозри і обшуки назвали помстою і розправою над лідером найбільшої опозиційної партії.

Обшуки, проведені вдома у Віктора Медведчука і у члена Політради партії Тараса Козака, висування нею підозр, черговий обшук, проведений в офісі партії "Опозиційна платформа - За життя", є помстою і розправою над головою Політради найбільшої опозиційної партії - ОПЗЖ, - йдеться в повідомленні.

На думку Медведчука і ОПЗЖ, ідеї партії підтримує більшість українців, тому чинна влада прагне дискредитувати політсилу та її лідера.

9 травня влада переконалася, що ідеї "Опозиційною платформи - За життя" розділяє і підтримує переважна частина нашого суспільства, для якої є священним подвиг братніх народів, які зупинили фашизм, сьогодні підіймає голову в Україні.  Уже через день після цього влада відповіла політичними репресіями проти Віктора Медведчука. Не зумівши довести обгрунтованість репресій у вигляді санкцій, каральна машина поліцейської держави пішла на нове беззаконня - заявила про висунення підозр Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку, - вважають в ОПЗЖ.

Насамкінець партія заявила, що звертатиметься до народу, аби обмежити сваволю чиновників і беззаконня.

Такі дії влади - відверта і цинічна політична розправа над опозиційним політиком, який своєю принциповою позицією розкриває непрофесіоналізм, продажність і антинародний характер влади. У цих умовах партія залишає за собою право звернутися до Українського народу для того, щоб вжити всіх необхідних заходів і обмежити сваволю чиновників і беззаконня, пограбування і геноцид громадян, переслідування інакомислячих, - підсумували у Медведчука.

Читайте також


Контекст. 19 лютого Рада Нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення про запровадження персональних санкцій проти нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко (досьє Оксани Марченко), цивільної дружини нардепа Козака Наталії Лавренюк та ще п`ятьох фізичних і 19 юридичних осіб  через розслідування СБУ про фінансування тероризму. Відомо, що арештували усе майно Медведчука, Марченко та інших фігурантів рішення. При цьому вони зможуть продавати свої активи. Обмеження запровадили на три роки.

Також РНБО вирішила націоналізувати так званий нафтопродуктопровід Медведчука (досьє Віктора Медведчука) на Прикарпатті. Крім того, накладена санкція на частину каналу "1+1", якою володіє Оксана Марченко.

Сьогодні, 11 травня в помешканні Медведчука на вулиці Монтажників та в офісах силовики намагаються провести обшуки у справі про державну зраду. Відповідну підозру нардепам Медведчуку і Козаку сьогодні ж підписала генпрокурорка Ірина Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової). Підозри у державній зраді нардепам поки що не вручені, бо підозрюваних ще не знайшли.

Відомо, що нардеп від ОПЗЖ Тарас Козак (досьє Тараса Козака) останнім часом живе в Росії і повертатися в Україну не збирається. Відомо лише, що нині його немає і в Росії, бо він поїхав відпочивати до теплих країн.

Що ж до Віктора Медведчука, то за інформацією силовиків, він нині перебуває в Україні, він повернувся на батьківщину 8 травня. Однак, де саме зараз можна знайти Медведчука, в СБУ не знають.

1