У Мін'юсті порушують закон на користь оточення Олександра Януковича

Навіть після виклику до Верховної Ради корупціонери намагаються незаконно забрати підприємство
У Мін'юсті порушують закон на користь оточення Олександра Януковича
Олександр Янукович (фото з відкритих джерел)
30 Квітня 2021, 10:38
читать на русском

Чиновники Міністерства юстиції порушили закон і обійшли процедуру переважної купівлі частки в статутному капіталі ТОВ "Золоті Ворота" його засновником Олександром Карлашем і передали безкоштовно 50% статутного капіталу підприємства Діані Сєрєбрєнніковій, котру пов’язують із сином президента-утікача Віктора Януковича - Олександром.

Про це у коментарі Парламент.UA повідомив адвокат Михайло Коротюк.

За його словами, у корупційній схемі напряму взяв участь заступник керівника Департаменту виконавчої служби Міністерства юстиції України Юрій Вишневський за підтримки заступника міністра юстиції Андрія Гайченка.

У квітні цим скандалом зацікавився Підкомітет Верховної Ради із питань антикорупційної політики. Тоді на засідання навіть викликали міністра юстиції Дениса Малюську. Здавалося б, після такої пильної уваги борців з корупцією, чиновники Мін’юсту мали б побоятися порушувати закон, але вони навпаки вирішили відпрацювати отримані хабарі, - підкреслив Михайло Коротюк.

Адвокат також нагадав, що Олександр Карлаш назвав ситуацію навколо ТОВ "Золоті Ворота" рейдерським захопленням та наголосив, що окрім іншого планує звертатись по допомогу до правоохоронців.

1