У міських радах Чернівців та Івано-Франківська просять заборонити діяльність "ОПЗЖ" та партії Шарія

Депутати вважають діяльність цих партій антиукраїнською
Важливо
У міських радах Чернівців та Івано-Франківська просять заборонити діяльність "ОПЗЖ" та партії Шарія
Чернівецька міська рада (скріншот відео TVA)
26 Лютого 2021, 17:41
читать на русском

Депутати Чернівецької та Івано-Франківської міських рад звернулися до вищого керівництва держави щодо заборони діяльності в Україні партії Шарія і "ОПЗЖ".

Відповідні звернення до президента Володимира Зеленського, голови Верховної Ради Дмитра Разумкова та секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова депутати ухвалили на сесіях міських рад 25 і 26 лютого.

Просимо вас підготувати та прийняти законопроєкт і відповідні регуляторні акти, які б заборонили фактичну діяльність партій, які захищають інтереси російського агресора в Україні, — це "Опозиційна платформа — за життя" та партія Шарія", — йдеться у зверненні депутатів Чернівецької міської ради.

На думку депутатів такі рішучі методи необхідні для перемоги проукраїнського суспільства у гібридній війні.

Під час обговорення депутат міськради із фракції "Рідне місто" Володимира Бешлей попросив внести доповнення про те, що рада просить застосувати санкції до нардепа Михайла Папієва, який родом з Чернівців.

Чернівецька міська рада засуджує та визнає ганебним голосування проти постанови Верховної Ради "Про визнання Революції гідності ключовим моментом державотворення України" народним депутатом з Буковини Михайлом Папієвим та звертається до РНБО щодо застосування до даного народного депутата відповідних санкцій, - йшлося в доповненні.

У цілому текст звернення підтримали 27 депутатів міської ради, що становить більшість від депутатського корпусу.

Читайте також

На переконання депутатів Івано-Франківської міської ради, "ОПЗЖ" та партія Шарія є "рупорами Кремля", які маніпулюють нормами моралі, питаннями мови та дружби з Росією, чим сприяють розколу суспільства.

Революція Гідності призвела до заборони проросійських антиукраїнських партій — Комуністичної партії та Партії регіонів. Однак, і після Революції Україна змушена протистояти гібридній війні з російським впливом. Окрім боротьби, що ведеться за суверенітет на східних кордонах, є і внутрішній ворог, який розхитує ситуацію та підточує основи державотворення. Сьогодні є шанс успішно завершити цю боротьбу, — йдеться в заяві.

Міськрада просить ухвалити законопроєкт і інші акти, які б заборонили фактичну діяльність партій.

Нагадаємо, 25 лютого Черкаська міськрада підтримала звернення Національного корпусу щодо заборони партії "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ).

1