У МОЗ закликали українців утриматися від подорожей на свята

Мешканців країни просять не ризикувати
Головне
У МОЗ закликали українців утриматися від подорожей на свята
Ялинка, свято (фото: Pexels)
11 Грудня 2020, 12:19
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я рекомендує українцям утриматися від подорожей до інших країн на новорічні свята. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу.

Міністерство охорони здоров'я радить утриматися від подорожей до інших країн на ці новорічні свята. Якщо ви все-таки вирішили поїхати, обов'язково подивіться інформацію в цій країні щодо COVID-19, які умови візиту до цієї країни. Це все можна побачити на сайті Міністерства закордонних справ, - сказав міністр (досьє Степанова).

Читайте також

Також Степанов зазначив, що в Україні дещо стабілізувалась ситуація щодо поширення COVID-19.

Водночас медичні заклади продовжують працювати в напруженому режимі. На сьогодні у лікарнях перебуває 27 708 хворих, - сказав міністр.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я оновило перелік країн "червоної" та "зеленої" зон карантину через пандемію COVID-19.

Країни "червоної" та "зеленої" зон станом на 4 грудня 2020 року

Країни "червоної" та "зеленої" зон станом на 4 грудня 2020 року (фото: МОЗ)

Так, у "червоній" зоні опинилися такі країни: Грузія, Сербія, Чорногорія, Хорватія, Австрія, США, Угорщина, Швеція, Північна Корея, Португалія, Польща, Італія, Болгарія, Румунія, Швейцарія та інші.

Своєю чергою до "зеленої" зони увійшли Україна, Азербайджан, Молдова, Нідерланди, Кіпр, Латвія, Естонія, Словаччина, Велика Британія, Франція, Греція, Білорусь, Канада, Ізраїль, Мальдіви, Індія, Японія, Єгипет, Китай, В'єтнам, Південна Корея тощо.