У МОЗ збрехали: Китай не наполягав на постачанні вакцини через "Лекхім" - ЗМІ

"Лекхімом" керує соратник ексглави МОЗ часів Януковича Раїси Богатирьової
Важливо
У МОЗ збрехали: Китай не наполягав на постачанні вакцини через "Лекхім" - ЗМІ
Коронавірус, вакцина (фото: Reuters)
21 Січня 2021, 20:23
читать на русском

Журналісти сайту Chas News стверджують, що змогли додзвонитися в офіс компанії Sinovac, і там відповіли, що працювати з "Лекхімом"  їм сказала влада України.

Про це йдеться у розслідуванні, опублікованому на сайті Chas News.

Журналісти сайту стверджують, що подзвонили за номером, зазначеним на сайті китайської компанії Sinovac, і представилися співробітниками приватної української компанії, яка нібито хоче купити партію вакцини. Їм відповіли, що продають вакцину тільки держструктурам. А на уточнювальне запитання, як же вони тоді продають вакцину "Лекхіму", співрозмовниця з Пекіна сказала, що працювати з "Лекхімом" їм вказали в українському МОЗ.

Таким чином, якщо оприлюднена інформація є правдивою, Степанов збрехав, коли говорив, що на контракті з фірмою, пов`язаною з ексглавою МОЗ Богатирьовою наполягали в Китаї.

Як відомо, пояснюючи, чому Україна обрала "Лекхім" для постачання вакцини, Степанов відповів на брифінгу, що це було бажання китайців.

За пропозицію, за наполяганням компанії "Сіновак", до процесу перемовин був залучена компанія, з якою вони співпрацювали раніше і співпрацюють зараз - компанія "Лекхім". Після того, як підійшло питання щодо відповідного заключення договорів, ми ще раз вернулися щодо нашого бажання укладання відповідного договору безпосередньо з компанією Сіновак. Ми отримали відповідь, що вони хотіли б мати цей договір через компанію "Лекхім", яка вже безпосередньо буде займатися постачанням цих вакцин, - сказав Степанов.

Читайте також

Нагадаємо, наприкінці 2020 року Міністерство охорони здоров'я уклало договір на постачання 1 млн 913 доз вакцини проти COVID-19 компанії Sinovac Biotech, перша партія, за твердженням МОЗ, складатиме 700 тис. доз. МОЗ розраховує розпочати вакцинацію від COVID-19 у лютому 2020 року.

Власником "Лекхіму" є Валерій Печаєв – соратник Раїси Богатирьової (досьє Раїси Богатирьової), яка працювала міністром охорони здоров’я за президентства Віктора Януковича (досьє Віктора Януковича).

1