У нас інша інформація - Венедіктова заперечила перебування Козака в Білорусі

Нардепа підозрюють у державній зраді
Важливо
У нас інша інформація - Венедіктова заперечила перебування Козака в Білорусі
Тараса Козак (фото: SLOVOIDILO.UA)
28 Травня 2021, 09:31
читать на русском

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова не підтвердила інформацію про те, що народний депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Тарас Козак перебуває в Білорусі.

Про це вона заявила в ефірі "Україна 24".

Остання інформація, яка до мене надходила зі ЗМІ, це пан Медведчук говорив, що він перебуває на лікарняному чи лікується в Білорусі. Але у нас оперативна інформація інша, і знову ж таки - вона ще не стала предметом кримінальних проваджень, - сказала Венедіктова.

Нагадаємо, 11 травня генпрокурорка України (досьє Венедіктової) повідомила, що народний депутат Тарас Козак виїхав за межі України. За даними силовиків, депутат останнім часом живе в Росії та повертатися в Україну не збирається.

У Верховній Раді заявили, що народний депутат Тарас Козак, якого підозрюють у державній зраді, офіційно має перебувати на роботі, але в Україні його наразі немає. Віктор Медведчук стверджував, що Козак лікується у Білорусі.

20 травня Служба безпеки України отримала дозвіл на затримання народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака.

Читайте також

Контекст. 19 лютого Рада Нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення про запровадження персональних санкцій проти нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко (досьє Оксани Марченко), цивільної дружини нардепа Козака Наталії Лавренюк та ще п`ятьох фізичних і 19 юридичних осіб  через розслідування СБУ про фінансування тероризму. Відомо, що арештували усе майно Медведчука, Марченко та інших фігурантів рішення. При цьому вони зможуть продавати свої активи. Обмеження запровадили на три роки.

Також РНБО вирішила націоналізувати так званий нафтопродуктопровід Медведчука (досьє Віктора Медведчука) на Прикарпатті. Крім того, накладена санкція на частину каналу "1+1", якою володіє Оксана Марченко.

11 травня в помешканні Медведчука на вулиці Монтажників та в офісах силовики намагалися провести обшуки у справі про державну зраду. Відповідну підозру нардепам Медведчуку і Козаку підписала генпрокурорка.

1