У Німеччині 101-річна жінка отримала перше щеплення від коронавірусу

Жінка перенесла процедуру спокійно
Важливо
У Німеччині 101-річна жінка отримала перше щеплення від коронавірусу
101-річна німкеня (фото: DW)
26 Грудня 2020, 21:07
читать на русском
У німецькому місті Хальберштадт сьогодні, 26 грудня, зробили перше щеплення від коронавірусу. Вакцину отримала 101-річна мешканка будинку для літніх.

Про це повідомляє DW.

За свідченням очевидців, жінка перенесла процедуру спокійно і при цьому навіть посміхалася.

Повідомляється, що щеплення були зроблені в цілому 40 мешканцям цього будинку для літніх і десяти його співробітникам.

Читайте також

До того ж перші дози препаратів проти COVID-19 від BioNTech/Pfizer уже доставлені в Німеччину з Бельгії, і завтра починається найбільша в історії країни кампанія з вакцинації.

Міністр охорони здоров’я ФРН Єнс Шпан заявив, що до Нового року очікується загалом 1,3 млн доз від BioNTech/Pfizer, після Нового року буде доставлятися 700 тисяч доз на тиждень, до кінця першого кварталу має бути в розпорядженні 10 млн доз цієї вакцини, а також 1,5 млн від фармокомпанії Moderna.

Нагадаємо, що сьогодні, 26  грудня, вакцину від COVID-19  доставили до всіх країн Європейського Союзу. Завтра вакцинація стартує у всіх країнах-учасницях ЄС.

Велика Британія - перша країна, яка почала проводити щеплення від коронавірусу. 90-річна мешканка Великої Британії першою у світі отримала щеплення від коронавірусної інфекції виробництва Pfizer/BioNTech поза клінічних випробувань.