У Польщі з'явився індійський штам коронавірусу

Хворим виявився польський дипломат, якого евакуювали з Індії
У Польщі з'явився індійський штам коронавірусу
Коронавірус, тест Фото: Mufid Majnun on Unsplash
3 Травня 2021, 14:39
читать на русском

У Польщі в дипломата виявили індійський штам коронавірусу. Це перший випадок в країні цього штаму.

Як повідомило Польське радіо, у польського дипломата, якого евакуювали з Індії, підтвердили індійський варіант коронавірусу.

До Польщі його доставляли спеціальним літаком разом з дружиною та чотирма дітьми.

За інформацією вірусолога з Ягеллонського університету в Кракові, професора Кшиштофа Пірча, дипломат вже тиждень перебуває в одній з інфекційних лікарень у Варшаві.


Контекст. Від 22 квітня в Індії почали фіксувати екстремальний сплеск захворюваності ковідом: понад 300 тисяч випадків щодоби, що є абсолютним рекордом світу.

Різке зростання захворюваності, швидше за все, викликане комплексом причин. Зокрема жителі перестали дотримуватися запобіжних заходів, молоді індійці стали рідше тестуватися, а влада пом'якшила обмеження та дозволила проводити масові заходи.

Крім того, нині в Індії переважає новий агресивний індійський штам коронавірусу. Про нього стало відомо на початку квітня 2021 року. Цей штам має дві мутації, які допомагають йому прикріплюватися до клітин людини.

Штам вже почали фіксувати у Європі, наприклад в Італії, Франції та Великій Британії. Також у США виявили індійський штам коронавірусу з подвійною мутацією.

Читайте також

1