У Раді нацбезпеки повідомили, чи розглядатимуть санкції проти Коломойського

РНБО чекає на пропозиції щодо розгляду питання щодо санкцій проти олігарха
Головне
У Раді нацбезпеки повідомили, чи розглядатимуть санкції проти Коломойського
Засідання РНБО (фото: president.gov.ua)
16 Березня 2021, 12:13
читать на русском

У Раді національної безпеки й оборони України зазначили, що розглянуть санкції стосовно українського олігарха Ігоря Коломойського "у разі надходження пропозицій".

Про це повідомляє "Радіо Свобода" із посиланням на відповідь Радбезу на свій запит.

У разі надходження пропозицій щодо застосування санкцій стосовно зазначеної у вашому запиті особи від уповноважених законом України "Про санкції" державних органів, вони будуть винесені на розгляд РНБО України в установленому порядку, – заявили в РНБО.

Читайте також

У Радбезі додали, що, згідно зі статтею п’ятою закону України "Про санкції", Рада національної безпеки й оборони розглядає питання щодо застосування, скасування та внесення змін до санкцій виключно на підставі пропозицій Верховної Ради, президента, Кабінету міністрів, Національного банку України, Служби безпеки України.


Контекст. Колишніх власників "ПриватБанку" Коломойського і Боголюбова (досьє Геннадія Боголюбова) звинувачують в тому, що вони відмивали злочинні доходи через банківські рахунки підставних компаній, перш за все у кіпрському відділенні "ПриватБанку".

5 березня США запровадили персональні санкції проти бізнесмена Ігоря Коломойського, його дружини і дітей, через звинувачення у корупції.

10 березня представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики Петер Стано заявив, що ЄС підтримує рішення США ввести санкції проти олігарха Ігоря Коломойського.

1