У Раді немає кінцевого тексту законопроєкту Зеленського про деолігархізацію - Разумков

Документ ще готується Офісом президента
Головне
У Раді немає кінцевого тексту законопроєкту Зеленського про деолігархізацію - Разумков
Закон України (фото: t.me/verkhovnaradaukrainy)
28 Травня 2021, 10:24
читать на русском

У Верховній Раді України відсутній остаточний варіант законопроєкту про деолігархізацію.

Про це в етері "Радіо НВ" заявив голова парламенту Дмитро Разумков.

Я не є учасником цього процесу, цей законопроєкт готується в Офісі президента. До процесу також залучено Міністерство юстиції. Кінцевого варіанту законопроєкту в стінах парламенту немає, - сказав він.

Разумков заявив, що олігархізація української держави є проблемою, з якою треба боротися. Водночас він зазначив, що законодавчі ініціативи повинні передбачати створення єдиних правил для всіх.

Не можна, щоб закони стосувалися окремої категорії людей. Закони пишуться для всіх громадян. І всі повинні їх дотримуватися, - підсумував він.

Разумков вважає, що відносини між великим бізнесом та державою потрібно урегулювати. Хорошим механізмом чого міг би бути закон про лобізм.

Як приклад успішного співжиття бізнесу і держави без зловживань Разумков назвав США. Він зазначив, що закон, який діє у штатах варто б взяти на озброєння.

Спікер Верховної Ради вважає, що закон про лобізм в Україні дозволить врегулювати "слизькі питання", щоб усе було за законом.

Він наголосив, що підтримує контакти із представниками великого бізнесу. Якщо це буде передбачати закон і якщо у таких контактах немає корупційної складової, то, на його думку, це нормально. Оскільки у діалозі з суспільством, влада відповідає і розв'язує насущні питання.

Це так званий відкритий лобізм або відкрита співпраця органів державної влади з бізнесом. У нашому розумінні лобізм - це погано, гарний приклад є у Сполучених Штатах Америки, - додав Разумков.

Нагадаємо, що на черговому засіданні РНБО, яке відбулося сьогодні, 14 травня, розглянули питання санкцій, незаконного користування державних земель в елітних районах Київщини, стратегію кібербезпеки держави та інші питання.

Президент Зеленський повідомив, що на засіданні Радбезу запропонував розробити законопроєкт про статус олігархів. За його словами (досьє Зеленського), в Україні створять спеціальний реєстр для олігархів.

14 травня секретар РНБО України (досьє Олексія Данілова) повідомив, що законопроєкт про олігархів скоро внесуть у Верховну Раду, і його текст стане загальнодоступним.

Читайте також наш матеріал: Два роки Зеленського, або українська "недоМрія": аналіз виступу гаранта 

Читайте також