У Раді відбулося закрите засідання голів фракцій щодо цін на газ та електрику

На нараді були присутні прем`єр Шмигаль, в.о. голови міненерго Вітренко та представники "Нафтогазу"
Головне
У Раді відбулося закрите засідання голів фракцій щодо цін на газ та електрику
Верховна Рада (фото: Парламент UA)
13 Січня 2021, 18:08
читать на русском

У Верховній Раді України відбулося закрите засідання голів фракцій щодо тарифів на газ та електроенергію за участі представників уряду і НАК "Нафтогаз".

Про це у Telegram написав народний депутат, голова фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Сьогодні о 16:00 голова парламенту збирав голів фракцій і груп з питань тарифів. Із гостей: прем'єр, в.о. міністра енергетики, глава Нафтогазу. Кажуть, запрошували главу НКРЕКП, але він не прийшов, - розповів Железняк.

На нараді вирішили, що перший пленарний день - 26 січня - почнеться із заслуховування прем'єра щодо питання тарифів.

Железняк також розповів, що уряд планує запровадити монетизацію субсидії для оплати за користування електроенергією замість скасованих пільг. Він додав, що також Кабмін не виключає повторне голосування за міністра енергетики на найближчому пленарному тижні, тобто одразу після 26 січня.

Щодо збільшення грошей на субсидії в бюджеті 2021: Кабмін поки розраховує, що наявних 36 млрд грн буде достатньо, - зазначив Железняк.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні ж Шмигаль повідомив, що Кабінет міністрів України до кінця опалювального сезону планує встановити фіксовану ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубометр. За словами виконувача обов’язків міністра енергетики Юрія Вітренка, це рішення повністю запрацює вже з лютого. Прем`єр також наголосив, що окрім цього, є низка рішень за цінами за розподіл газу – так звану абонплату. Уряд проситиме Раду ухвалити відповідний законопроєкт і знизити ціни за розподіл газу. Утім державне регулювання цін на газ встановлюють лише на період карантину.

1