У разі локдауну у Києві роботу транспорту не припинятимуть - Кличко

Люди повинні їздити на роботу, зауважив мер
Важливо
У разі локдауну у Києві роботу транспорту не припинятимуть - Кличко
Нові автобуси для Києва Фото: kyivcity.gov.ua
27 Листопада 2020, 13:39
читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що буде наполягати на роботі метро та громадського транспорту у разі введення локдауну у столиці.

Про це столичний мер (досьє Кличка) розповів в ефірі телеканалу "Україна 24".

Ситуація дійсно складна, щодня кількість хворих збільшується. Щодня у нас негативні рекорди - сьогодні понад 1,5 тисячі людей захворіли, і збільшується кількість госпіталізованих. Вводить карантин виключно уряд. Я переконаний, що якщо локдаун буде введений, то нам потрібні чіткі правила дотримання цього карантину. Вони повинні бути визначені й доведені до кожного. Також потрібно стежити за чітким виконанням правил, тому що часто у нас правила вводяться, але не виконуються, — сказав він.

Мер зазначив, що у багатьох інших країнах вводили локдаун, але транспорт не зупиняли, щоб люди могли їздити на роботу.

Я буду наполягати, аби в столиці не зупиняли метро і роботу громадського транспорту, навіть в умовах локдауну. У нас багато людей працюють у критичній інфраструктурі міста. Я буду відстоювати цю позицію аби люди змогли їздити на роботу, - сказав Кличко.

Читайте також

За минулу добу на коронавірус захворіла найбільша за період пандемії кількість киян – 1520 людей. 26 хворих померли.

Раніше Кличко повідомив, люди якого віку у Києві найчастіше помирають від коронавірусу. За словами мера, це люди з патологіями і люди старші за 60 років.

Нагадаємо, голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан заявив, що карантин вихідного дня не дав ефективного результату в боротьбі з поширенням COVID-19. Він вважає за необхідне найближчим часом ввести локдаун.