У РНБО пояснили, чому Україна не реагує на санкції проти Коломойського

Україна не отримувала від США документи щодо олігарха
Важливо
У РНБО пояснили, чому Україна не реагує на санкції проти Коломойського
Ігор Коломойський Фото: УНІАН
25 Березня 2021, 16:46
читать на русском

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов пояснив, чому Україна не реагує на запровадження Сполученими Штатами санкцій проти олігарха Ігоря Коломойського та нардепів Олександра Дубінського і Андрія Деркача.

В інтерв'ю "Радіо НВ" Данілов заявив, що Україна не отримувала від США документи щодо Коломойського.

Якщо країна у відповідний спосіб буде передавати свої документи в Україну, ми будемо їх розглядати у відповідних інституціях, після того можуть відбуватися ті процеси, про які ви зараз кажете. Це не моя чи якогось іншого члена РНБО може бути забаганка, ми маємо працювати з документами, — сказав глава РНБО.

Читайте також

За його словами, на сьогодні жодних документів стосовно Коломойського, Дубінського або Деркача в офіційних інституціях України немає. Тому Україна не може офіційно їх розглядати.

Якщо вони будуть, це вже питання другого порядку, — додав Данілов.


Контекст. 9 лютого українські олігархи Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов подали позов проти США з вимогою відшкодувати їм 23 млн доларів за конфіскацію комерційної нерухомості в Кентуккі і Далласі.

Раніше Мін'юст США 6 серпня подав два цивільних позови про конфіскацію майна в Окружний суд Південного округу Флориди, стверджуючи, що комерційна нерухомість в Луїсвіллі (Кентуккі) і Далласі (Техас) була придбана з використанням незаконно привласнених з "ПриватБанку" коштів і підлягає конфіскації на підставі про порушення федерального законодавства про відмивання грошей.

Ексвласників "ПриватБанку" Коломойського і Боголюбова (досьє Геннадія Боголюбова) звинувачують в тому, що вони відмивали злочинні доходи через банківські рахунки підставних компаній, перш за все у кіпрському відділенні "ПриватБанку".

5 березня 2020 року США запровадили персональні санкції проти бізнесмена Ігоря Коломойського, його дружини і дітей, через звинувачення у корупції.

1