У Росії чоловіка, який не може говорити, арештували за "скандування гасел"

Інваліда у Санкт-Петербурзі оштрафували за те, чого він не міг робити
У Росії чоловіка, який не може говорити, арештували за "скандування гасел"
Протести в Росії Фото: телеграм-канал “Апологія протесту”
8 Лютого 2021, 00:04

У російському Санкт-Петербурзі арештували та оштрафували чоловіка, який начебто під час акцій протесту виголошував гасла. Це при тому, що чоловік має вади слуху та не може говорити.

Подія сталася 31 січня, коли в багатьох містах Росії відбувалися акції незгоди з арештом опозиційного політика Олексія Навального.

Телеграм-канал "Апологія протесту" повідомляє, що Красносельський районний суд Санкт-Петербургу визнав Євгена Агафонова винним у порушенні громадського спокою та оштрафував його на п'ять тисяч рублів (майже дві тисячі гривень).

Адвокат Агафонова повідомив, що його підзахисний є інвалідом III групи по слуху.

Чоловік є проєктувальником і художником по дереву. Він розповів, що 31 січня пішов до магазину "Світ мистецтв"і про акцію протесту не знав. І заклики співробітників поліції про припинення акції він, зрозуміло, не чув.

Коли ж Агафонов побачив, що інших громадян почали затримувати, він показав поліціянтам жест, що не чує.

Читайте також

Євгенія затримали. У відділі поліції він провів дев'ять годин, перекладача йому не надали. Адвокат Сергій Локтєв уточнює: через те, що Агафонов слабочуючий, він не міг розуміти роз'яснення поліціянтів про право не свідчити проти себе і не знав, які у нього права та обов'язки, - йдеться у повідомленні.

У протоколі ж поліціянти вказали, що Агафонов "спільно з іншими учасниками публічного заходу скандував гасла", попри те, що не має можливості говорити.

Нагадаємо, 17 січня Навальний повернувся до Росії після тривалого лікування у Німеччині. Його арештували просто в аеропорту.

Наступного дня його команда опублікувала фільм-розслідування про "палац Путіна". Він швидко набрав понад 60 млн переглядів на YouTube.

18 січня суд у Хімках прямо у відділі поліції управління МВС обрав запобіжний захід Навальному - його арештували на 30 діб.

Другого лютого Сімоновський суд Москви на виїзному засіданні в Московському міському суді вирішив замінити російському опозиціонеру Олексію Навальному умовний термін у "справі Ів Роше" на реальний. Йому присудили 3,5 роки в'язниці.