У Швейцарії розігнали жіночу демонстрацію до 8 березня

Учасниці маршу порушили заборону на організацію масових заходів через карантин
У Швейцарії розігнали жіночу демонстрацію до 8 березня
Демонстрація до 8 Березня в Швейцарії (Фото: DW)
8 Березня 2021, 00:00
читать на русском

У столиці Швейцарії Цюриху поліція розігнала демонстрацію жінок до Міжнародного жіночого дня 8 березня через заборону на масові заходи під час епідемії коронавірусу.

Про це пише DW.

На акцію в місті вийшли кілька сотень жінок. Демонстрацію під гаслом "Порушимо ритм гнітючих буднів і створимо простір для нашої критики" організували місцеві феміністки.

Учасниці акції планували пройти маршем центральними вулицями міста.

Читайте також

Перед початком акції в поліції попереджали, що у Швейцарії масові заходи заборонені через пандемію Covid-19. Коли ж учасниці демонстрації почали збиратися в різних куточках Цюриха, правоохоронці застосували сльозогінний газ.

Поліція затримала двох учасниць демонстрації: одна жінка нібито вкусила правоохоронця під час розгону акції, а коли її намагалися визволити, правоохоронці знову застосували сльозогінний газ і затримали ще одну людину.


Контекст. Швейцарія хоче забезпечити всіх громадян безплатними тестами на коронавірус. Кожній людині в Швейцарії буде надаватися п’ять комплектів для самотестування на місяць, як тільки з’являться надійні тести. Однак всі тести в аптеках та тестових центрах будуть безкоштовними.