У Словенії відкриють монумент українцям, які воювали тут в роки І Світової війни (фото)

Першими пам'ятник встановили самі українські воїни 20-го Станіславського полку у 1917 році в лісі Пановець у муніципалітеті Нова Горіца
У Словенії відкриють монумент українцям, які воювали тут в роки І Світової війни (фото)
Монумент українським військовим в Словенії (Фото: Фейсбук)
24 Квітня 2021, 01:00
читать на русском

У Словенії після реконструкції відкриють пам’ятник українським воїнам 20-го Станіславського піхотного полку, які воювали на території країни в роки Першої світової війни.

Про це повідомило посольство України в Словенії у Facebook.

Посол України в Словенії Михайло Бродович здійснив регіональну поїздку до Муніципалітету Нова Горіца з метою відвіднання реконструйованого пам’ятника українським воїнам 20-го Станіславського піхотного полку, які воювали на території сучасної Словенії в роки Першої світової війни.

Посол обговорив протокольні елементи офіційного відкриття пам'ятника та можливі заходи урочистого характеру з віцемером міста Сімоном Рошічем, представником муніципалітету Андреєм Компарою та істориком-науковцем, представником фірми-виконавця Сашо Радовановічем.

Нагадаємо, 9 березня, в День народження Тараса Шевченка, у Флоренції (місті-побратимі Києва) мер Києва Віталій Кличко і мер Флоренції Даріо Нарделлі відкрили пам‘ятник Кобзарю.

1