У "Слузі народу" повідомили, коли і на скільки зросте зарплата вчителів

Зарплату вчителям обіцяють підвищити у цьому й наступному роках
Головне
У "Слузі народу" повідомили, коли і на скільки зросте зарплата вчителів
Сергій Бабак Фото: сайт партії “Слуга народу”
10 Лютого 2021, 10:04
читать на русском

До кінця року підвищення заробітної плати освітян складе 30%. Підвищення заплат планується й у наступному році.

Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, народний депутат Сергій Бабак, повідомляє пресслужба партії "Слуга народу".

За його словами, в Україні зараз криза у педагогічній сфері через брак вчителів. Одна з причин – мало охочих здобувати відповідну освіту через низькі зарплати у майбутньому.

І комітет, і міністерство, і президент працюють над тим, щоб підвищити зарплату вчителям. У цьому році на 20% вже підвищені зарплати, і до кінця року підвищення складе 30%. Ми говорили про це з прем’єр-міністром, міністром освіти та президентом, щоб у наступному році також підвищити вчителям зарплату, – сказав Бабак.

Читайте також

Нагадаємо, Пенсійний фонд України затвердив середній показник заробітної плати за грудень, який становив 13 320 грн 55 копійок.

За даними Державної служби статистики, середньомісячна заробітна плата штатних працівників за січень-грудень 2020 року становила 11 591 грн. Це свідчить про те, що зарплата зросла на 10,4% у порівнянні з попереднім роком.

За даними статистичного відомства, найбільше впали зарплати в авіаційному транспорті - на 20,6%. Водночас зарплати в цій сфері залишаються найвищими в Україні - 21 685 гривень на місяць, що майже вдвічі рази більше, ніж в цілому по економіці.