У "Слузі народу" відповіли на наміри ОПЗЖ оголосити імпічмент Зеленському

Заява фракції ОПЗЖ про імпічмент не має юридичного підґрунтя
Головне
У "Слузі народу" відповіли на наміри ОПЗЖ оголосити імпічмент Зеленському
Федір Веніславський Фото: Офіс президента
7 Лютого 2021, 16:19
читать на русском

У "Слузі народу" вважають, що заява фракції "Опозиційна платформа  - За життя" (ОПЗЖ) про імпічмент президенту Володимиру Зеленському не має ані політичного, ані юридичного підґрунтя.

Про це йдеться у заяві представника президента в Конституційному Суді України, члена Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федора Веніславського, опублікованій на сайті партії "Слуга народу".

Президент не боїться імпічменту. Саме Володимир Зеленський ініціював ухвалення закону про імпічмент. Бо впевнений, що його дії не є і не будуть протизаконними, – сказав Веніславський.

Читайте також

За його словами, в ОПЗЖ немає голосів, аби розпочати процедуру імпічменту. За це мають проголосувати 300 народних депутатів, а щоб його оголосити, треба 375 голосів.

Також Веніславський стверджує, що у діях президента не було жодних ознак злочину, і він діяв відповідно до Конституції, коли вводив у дію рішення РНБО щодо санкцій до депутата від ОПЗЖ Тараса Козака (досьє на Тараса Козака читайте за посиланням). Тому нічого, окрім політичної спекуляції, у таких заявах немає.

Нагадаємо, опозиційна партія "Опозиційна платформа – За життя" ухвалила резолюцію про початок процедури імпічменту президента України Володимира Зеленського через його указ про застосування санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та телеканалів, що перебувають у його власності – "112 Україна", ZIK та NewsOne.

1