У США автопілот Tesla не побачив поліційний автомобіль та врізався у нього

Водієві автомобіля виписали штраф, оскільки той не взяв керування у свої руки
У США автопілот Tesla не побачив поліційний автомобіль та врізався у нього
Tesla (фото: Pexels)
20 Травня 2021, 05:06
читать на русском

У США відбулася дорожньо-транспортна пригода за участю електромобіля Tesla та поліційного авто.

Як повідомляє ABC Chicago, автопригода сталася ввечері 17 травня в окрузі Снохомиш, на північ від Сіетла.

Зазначається, що влада штату Вашингтон розслідує аварію за участю автомобіля Tesla. Електромобіль в режимі автопілота зіткнувся з припаркованим поліційним автомобілем. Model S в'їхала в припарковане авто Ford Explorer.

Сам водій Tesla стверджує, що автомобіль рухався на автопілоті та саме його помилка призвела до аварії. Інцидент стався в момент, коли патрульні зупинилися, щоб допомоги іншому транспортному засобу, який потрапив в інше ДТП.

В результаті зіткнення ніхто не постраждав, однак департамент шерифа округу Снохомиш повідомив у Facebook, що патрульній машині завдали серйозної шкоди. Автомобіль отримав пошкодження лівої частини кузова, також у нього вирвало переднє ліве колесо.

Фото: ABC Chicago

Водієві електромобіля виписали штраф, оскільки керівництво по експлуатації Tesla наказує водієві в будь-яку секунду бути готовим взяти керування на себе, якщо автопілот не зможе впоратися зі своїми обов'язками.

Нагадаємо, що доволі курйозний випадок трапився з автопілотом електрокара Tesla, який переплутав рекламний прапор зі світлофором.

Читайте також

1