У США виявили індійський штам коронавірусу з подвійною мутацією

Поки невідомо, чи є він більш заразним або стійким до вакцин
У США виявили індійський штам коронавірусу з подвійною мутацією
Лабораторія, лікар Фото: ThisIsEngineering з Pexels
7 Квітня 2021, 06:02
читать на русском

У Сполучених Штатах Америки виявили індійський штам коронавірусу з подвійною мутацією.

Як повідомляє San Francisco Chronicle, випадок зараження цим штамом вірусу був зафіксований напередодні в області затоки Сан-Франциско. Цей факт підтвердили фахівці Стенфордської лабораторії клінічної вірусології.

Керівник центру Бенджамін Пінскі зазначив, що в цей час перевіряються ще сім передбачуваних випадків зараження індійським варіантом коронавірусу. За його словами, результати дослідження будуть відомі протягом тижня.

Читайте також

Як відзначають фахівці, так званий "подвійний мутант", виявлений раніше на території Індії, має подвійну мутацію, однак поки невідомо, чи є він більш заразним або стійким до вакцин.


Контекст. 5 березня в Україні випадково знайшли британський штам коронавірусу у двох пацієнтів з Івано-Франківщини, під час випробовування нових тестів на коронавірус однією з приватних фармацевтичних компаній України.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що "британський штам" коронавірусу розповсюджений вже по всій Україні, і більша кількість людей заражається на цей вірус.

Читайте також наш матеріалКоронавірус в Україні: нинішня хвиля може сягнути масштабів національної катастрофи.

1