У ТКГ розповіли, як можна повернути Донбас

Жодної альтернативи переговорам за участі іноземних держав наразі немає
Головне
У ТКГ розповіли, як можна повернути Донбас
Українські військові на Донбасі Фото: facebook.com/pressjfo.news
3 Квітня 2021, 13:30
читать на русском

Представник української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш розповів, що Україна зможе повернути окуповані території Донбасу лише дипломатичним шляхом.

Про це Гармаш заявив в етері телеканалу "Україна 24".

Я згоден з президентом в тому, що чим сильніша армія, тим більше шансів у дипломатів. Тобто, по суті, м'язи дипломатів — це армія, - зазначи він.

Гармаш сподівається на дипломатів та вірить в дипломатичний успіх, якщо Україна буде представляти серйозну військову загрозу для Росії, якщо вона зважиться на більш серйозну ескалацію, ніж є на цей момент. Він вважає, що наразі немає жодної альтернативи переговорам, оскільки Україна не може завдати такий сильний удар ворогу, щоб він поніс поразку у гібридній війні.

Читайте також

За словами представника делегації, Україні залишається покладатися на західні країни. Втім, вони не зацікавлені в серйозній ескалації конфлікту, і Україна змушена в будь-якому випадку зважати на їхню думку, щоб не залишитися з Росією сам на сам.

Ядерних боєголовок у нас все-таки немає, тому фактор Заходу ми повинні та зобов'язані враховувати. Вони не залишають нам вибору, крім дипломатичного шляху, - наголосив Гармаш.


Контекст. Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що перспектив щодо просування в переговорному процесі з Росією про врегулювання ситуації на Донбасі немає.

31 березня відбулося загальне засідання ТКГ на рівні глав делегацій, під час якого Росія відхилила пропозиції України та ОБСЄ про встановлення перемир`я на Донбасі з 1 квітня.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією

1