У Великій Британії створили перше у світі містечко-парк для їжаків

Їжаки зможуть оселятися у маленьких будиночках і кататися на гойдалках
У Великій Британії створили перше у світі містечко-парк для їжаків
Парк для їжаків (скріншот відео)
5 Листопада 2020, 01:00
читать на русском

Містечко-парк для колючих тваринок відкрили у гірському регіоні Великої Британії Озерний Край.

Про це пише британське видання Mirror.

Містечко вирішили облаштувати через те, що у Британії їжаки перебувають на межі вимирання. Тварин включили до списку зникаючих видів, їхня популяція скоротилася на 98%. Найбільше їжаків гине у період з листопада до квітня, коли тварини впадають у сплячку, тому зоозахисники задумалися над безпечною зимівлею тварин і прийшли до ідеї екопарку.

Активісти встановили у парку ворота, чотири маленьких хатинки з терасами, вуличні ліхтарі і гойдалки.

Читайте також

Їжаки, які перебувають під загрозою зникнення, - це величезний удар для дикої природи Британії та її любителів. Ми хотіли зробити щось велике і сміливе, щоб привернути увагу нації і спонукати кожного взяти участь у захисті їх від вимирання. А що може бути більш привабливим, ніж мініатюрний парк відпочинку, спроектований і побудований спеціально для їжаків? - зазначила одна з авторів проекту Кетрін Лінн.

Захисники тварин запропонували також людям створити у своїх садках маленькі будиночки з пандусами, щоби їжаки могли там перезимувати. Британців також просять відмовитися від шкідливих пестицидів у садах і ретельно оглядати газони перед тим як косити траву.

Нагадаємо, декілька австралійських сімей, які через пандемію COVID-19 майже рік не бачили своїх домашніх улюбленців, замовили для них чартер з Канади до Австралії за 100 тисяч австралійських доларів ($70 тисяч).

1