У Венедіктової переконані, що справу Татарова має розслідувати СБУ

В Офісі генпрокурора відповіли на сьогоднішню заяву НАБУ
Важливо
У Венедіктової переконані, що справу Татарова має розслідувати СБУ
Олег Татаров (фото: УНІАН)
8 Лютого 2021, 20:08
читать на русском

Кримінальне провадження, у якому фігурує заступник глави Офісу президента Олег Татаров, має розслідувати Служба безпеки України, вважають у Офісі генпрокурора.

Відповідну заяву оприлюднили на сайті Офісу генпрокурора у відповідь на повідомлення НАБУ про витребовування цієї справи на виконання рішення ВАКС.

Офіс Генпрокурора вкотре наголошує, що підслідність у кримінальному провадженні за підозрою заступника керівника Офісу президента та інших вже визначена на виконання рішення Печерського райсуду, а тому матеріали кримінального провадження повинні бути скеровані до органу розслідування або прокурора, у тому числі для вирішення спору про підслідність, - зазначили у відомстві.

У прокуратурі додали, що попри визначення підслідності у кримінальному провадженні за ГСУ СБУ, а також чисельні листи керівництва Офісу генпрокурора, у НАБУ відмовляються скеровувати матеріали провадження як до прокурора, так і до органу досудового розслідування, внаслідок чого прокурор у кримінальному провадженні фактично позбавлений можливості надати оцінку зібраним у справі доказам.

Читайте також

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура втретє офіційно повідомили Офіс генпрокурора, що кримінальне провадження за підозрою заступника керівника Офісу президента Олега Татарова (досьє Олега Татарова) мають розслідувати детективи НАБУ.Відтак, НАБУ знову витребовує справу в Офісу генпрокурора. Відповідна постанова директора НАБУ, погоджена із прокурором САП, надіслана до генпрокурорки Венедіктової (досьє Ірини Венедіктової) сьогодні, 8 лютого.

1