У відповідь на санкції проти Медведчука Росія здійснила кібератаку на Україну

Україні вдалося вчасно виявити загрози
Важливо
У відповідь на санкції проти Медведчука Росія здійснила кібератаку на Україну
Кібератака
16 Березня 2021, 11:08
читать на русском

У відповідь на санкції проти народних депутатів Віктора Медведчука та Тараса Козака (від ОПЗЖ) Російська Федерація в лютому провела кібератаку на Україну.

Як пише "РБК-Україна", українській стороні вдалося вчасно запобігти серйозним наслідкам.

Повідомляється, що з середини лютого Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО фіксував масштабні атаки на українські сайти. Зокрема, були як звичайні DDoS-атаки з метою "покласти" їх потоком однотипних запитів, так і спроби занести віруси до програм документообігу. Однак українській стороні вдалося вчасно виявити загрози і запобігти серйозним наслідкам.

Читайте також

За словами заступника секретаря РНБО Сергія Демедюка, атаки пов'язані з санкціями проти Віктора Медведчука (досьє на Віктора Медведчука) та Тараса Козака, а також блокуванням телеканалів останнього.

Початок низки атак відбувався ніби "по годинах", деякі з них виступали як операції прикриття, щоб відвернути команди реагування, - розповів Демедюк.

За його словами, така тактика свідчить про координацію дій під час кібератак. І це, вважає він, є додатковим підтвердженням участі російських спецслужб.

Демедюк також зазначив, що росіяни активно сканують український сегмент інтернету в пошуках вразливих місць. І після їх виявлення запускають шкідливі програми для втручання в роботу систем і мереж.


Контекст. Другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович (досьє Вадима Рабіновича) заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

Читайте також наш матеріал"Тепер з екранів брехатиме лише Зеленський: у соцмережах обговорюють санкції на канали Медведчука" 

1