У Вінниці підпільні "call-центри" щомісяця ошукували українців на сім млн грн - СБУ

Організував незаконний бізнес місцевий мешканець
У Вінниці підпільні "call-центри" щомісяця ошукували українців на сім млн грн - СБУ
СБУ (фото: пресслужба Служби безпеки)
30 Квітня 2021, 04:15
читать на русском

Кіберфахівці Служби безпеки України заблокували у Вінниці схему заволодіння грошима громадян через віртуальні "брокерські послуги". Щомісячний обіг нелегального бізнесу становив понад сім млн грн.

Як повідомила пресслужба СБУ, схему "обслуговували" майже 100 осіб, а бізнес проіснував близько шести місяців.

Слідство з'ясувало, що мешканець обласного центру налагодив роботу трьох підпільних "call-центрів". Оператори через IP-телефонію підшуковували клієнтів для реєстрації на фіктивних брокерських інтернет-платформах і поповнення спеціально створених електронних рахунків. Після цього ділки через мережу афілійованих фірм виводили гроші громадян у тінь і переводили у готівку.

Під час обшуків в офісних приміщеннях правоохоронці знайшли понад 200 одиниць комп’ютерної техніки та телекомунікаційного обладнання, а також документацію із доказами протиправної діяльності.

Наразі у межах кримінального провадження тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної схеми.

Нагадаємо, що Служба безпеки України закликала українців особливо дбати про безпеку під час травневих свят та на Великдень, оскільки є загроза російських диверсій.

Читайте також