У вівторок Рада збереться позачергово через Вітренка

Парламент на позачерговому засіданні розгляне вето на закон про держслужбу
Важливо
У вівторок Рада збереться позачергово через Вітренка
Народні депутати у сесійній залі (фото: Парламент UA)
19 Лютого 2021, 15:09
читать на русском

На позачерговому засіданні у вівторок, 23 лютого, Верховна Рада розгляне вето президента Володимира Зеленського на законопроєкт №4531 про держслужбу, який врегульовує повноваження в.о. міністрів.

Про це повідомив голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, пише Цензор.НЕТ.

Це про подолання вето, або врахування пропозицій президента щодо законопроєкту №4531, в якому врегульовується питання виконувачів обов’язків… У нас зараз в країні така ситуація, коли проходить 30 днів – виконувач обов’язків не має жодних повноважень. Відповідно, жодний в.о., на якого покладений цей статус, наприклад, пан Вітренко (досьє Юрія Вітренка), не може здійснювати будь-які дії – наприклад, робити бюджетні розписи, - сказав Корнієнко.

Читайте також

Корнієнко повідомив, що Зеленський (досьє Володимира Зеленського) пропонує повернути в.о. міністрів всі обов'язки, які є у міністрів.

Президент пропонує взагалі всю цю історію припинити, повернутися до першої редакції закону про Кабмін до правки Шкрум (правка, яка дозволяла перебувати на посаді в.о. не більше 30 днів і обмежувала повноваження в.о. - ред.) і працювати, як вся країна 20 років працювала, коли треба виконувача обов`язків, - сказав Корнієнко (досьє Олександра Корнієнка).

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підтримує відновлення конкурсів на посади державної служби, але потрібні зміни в закон. Так у Офісі президента пояснили, чому глава держави ветував закон про відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби.