У ЮНІСЕФ розповіли, коли прибуде наступна партія вакцин у рамках COVAX

Передбачають, що Україна отримає наступну партію вакцин на початку травня
Важливо
У ЮНІСЕФ розповіли, коли прибуде наступна партія вакцин у рамках COVAX
Вакцина (фото: Pan American Health Organization)
17 Квітня 2021, 09:16
читать на русском

У Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ) прогнозують, що наступну партію вакцин від Covid-19 у рамках ініціативи COVAX привезуть в Україну наприкінці квітня - на початку травня.

Про це пише УНІАН.

Повідомляється, що голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сильвандер на брифінгу після прибуття в Україну першої партії вакцини Pfizer у рамках ініціативи COVAX сказала, що наступне постачання слід очікувати наприкінці квітня – на початку травня.

Я не можу сказати точно, тому що ми не маємо підтвердженої дати, але ми очікуємо на наступне постачання вакцин наприкінці квітня - на початку травня у більшій кількості, - сказала Сильвандер.

Читайте також

Також Сильвандер пояснила причину затримки постачання в Україну першої партії вакцин від Pfizer. По-перше, пандемія зачепила увесь світ, до ініціативи COVAX приєдналася 171 країна, тому існує конкуренція за отримання вакцин.

По-друге, окремі країни, як США і Велика Британія, закупили одразу дуже багато доз вакцини, що ускладнило завдання для COVAX щодо закупівлі вакцин для всіх країн.

Нагадаємо, вранці 16 квітня до України прибула перша партія вакцини Pfizer-BioNTech. Літак із першими 117 тисячами доз на борту приземлився у Жулянах.