У Збройних силах розповіли, чому не відкривають вогонь, коли бойовики вбивають українських військових

Зокрема саме так сталося учора, коли наш військовий помер після важкого поранення ворожим снайпером
Важливо
У Збройних силах розповіли, чому не відкривають вогонь, коли бойовики вбивають українських військових
Військові ЗСУ
25 Листопада 2020, 19:22
читать на русском

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак розповів про порядок дій військових, коли окупанти відкривають вогонь і вбивають українських вояків під час перемир'я.

Про це пише ВВС Україна.

Загалом за час перемир'я за словами Хомчака, бойові втрати ЗСУ - чотири загиблих та 14 поранених.

Триває 122 доба всеосяжного перемир'я. Воно сьогодні є, але війна не закінчилась. Війська перебувають на своїх позиціях, а навпроти - незаконні збройні формування РФ, - заявив Хомчак.

Головнокомандувач розповів, що перед ЗСУ поставили завдання без необхідності вогонь не відкривати, щоб не провокувати противника. У 99% випадків ці завдання українські військові підрозділи виконують.

Пояснюючи, чому наші військові не відкривали вогонь у відповідь вчора, коли штаб ООС повідомив про снайперський обстріл, внаслідок якого отримав поранення і помер військовослужбовець 72-ї бригади, Хомчак сказав:

Вчора вогонь у відповідь не відкривали… Командир сказав, що здійснювали евакуацію пораненого. Він поставив на перше місце порятунок життя військовослужбовця, щоб не зав'язати обстріл. У разі вогню у відповідь можна було зірвати евакуацію.

Хомчак також зауважив, що не він і не командувач ООС ухвалюють рішення, а командири на місці вирішують, чи відкривати вогонь відповідно до ситуації.

При цьому Головнокомандувач ЗСУ нагадав, що за цим самим алгоритмом командир 36-ї бригади морської піхоти 30 жовтня після обстрілу і загибелі двох військових ухвалив рішення про вогонь у відповідь.

Читайте також

Нагадаємо, 24 листопада у передмісті Авдіївки внаслідок пострілу ворожого снайпера отримав вогнепальне поранення військовослужбовець Об’єднаних сил. Терміново для надання медичної допомоги важкопораненого українського захисника було доправлено до лікувального закладу, де за його життя боролися військові лікарі. На жаль, проведені невідкладні реанімаційні заходи не дали результатів. Врятувати життя воїна не вдалося.

1