У Зеленського підрахували, що вакцини для всіх українців не вистачить

Президент попросив у Єврокомісії пришвидшити постачання вакцини до України
Головне
У Зеленського підрахували, що вакцини для всіх українців не вистачить
Володимир Зеленський (фото: president.gov.ua)
29 Січня 2021, 19:38
читать на русском

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн у якій повідомив, що закуплених Україною вакцин не вистачить для щеплень критично необхідної кількості населення.

Про це повідомили в Офісі президента України.

Основну увагу під час розмови Зеленського з президенткою Єврокомісії було приділено заходам з протидії поширенню пандемії COVID-19.

Президент України висловив подяку за ініціативу Євросоюзу щодо створення механізму передачі вакцини країнам-партнерам.

Постачання вакцини – це не лише питання здоров’я та життя українців, а й політики та геополітики, – зазначив глава держави.

Зеленський також поінформував співрозмовницю, що вакцин, виділених у межах фонду COVAX, буде недостатньо для щеплення у 2021 році критично необхідної кількості українців. У зв'язку з цим він закликав до більш активного залучення Єврокомісії до переговорного процесу України з виробниками.

У прагненні бути здоровими українці не відрізняються від європейців. Пришвидшення постачання вакцини може стати сильним сигналом того, що Європейський Союз радий бачити Україну за одним столом не тільки коли все добре, а й у складних ситуаціях, – зауважив президент України.

Своєю чергою Урсула фон дер Ляєн наголосила, що протягом 2021 року і країни ЄС, і держави-сусіди отримають достатню кількість доз вакцини.

Зараз весь світ переживає безпрецедентну хвилю одночасної вакцинації, – сказала президентка Єврокомісії.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні ж міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що учасники засідання "Люблінського трикутника" (Україна, Польща, Литва) обговорили протидію COVID-19. Міністр (досьє Дмитра Кулеби) наголосив, що сьогоднішня зустріч, й попередні розмови з іншими міністрами країн Європейського Союзу показують, що і в самому ЄС не все добре з постачанням вакцини в необхідних обсягах.

1