У Зеленського розповіли послам G20 про ситуацію на Донбасі

В Офісі президента відбулася перша зустріч у розширеному складі з послами G20
Важливо
У Зеленського розповіли послам G20 про ситуацію на Донбасі
Нарада у Зеленського з послами G20 Фото: Офіс президента
11 Березня 2021, 08:22
читать на русском

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів зустріч із послами країн "Великої двадцятки" (G20).

Як повідомляє пресслужба глави держави, віднині консультації в такому складі відбуватимуться регулярно.

Єрмак розповів дипломатам про поточну ситуацію на Донбасі.

За його словами, протягом декількох місяців від початку запровадження режиму припинення вогню це було надзвичайно великим здобутком, адже за цей час вдалося зберегти життя багатьох українських військових. Але віднедавна, на жаль, режим тиші дедалі частіше порушується з боку супротивника, через що Україна втрачає своїх захисників.

Він наголосив на важливості дотримання режиму припинення вогню як принципової умови для просування в переговорах у Нормандському та Мінському форматах.

Читайте також

Єрмак повідомив, що найближчим часом відбудеться відеоконференція радників лідерів держав – учасниць Нормандського формату, на якій обговорюватиметься врегулювання конфлікту.

За його словами, команда президента з великою перспективою дивиться на розширення дипломатичних, політичних, економічних горизонтів взаємодії з країнами "Великої двадцятки".


Контекст. Голова Офісу президенту Андрій Єрмак заявив, що  Україна та західні партнери підготували план мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Він чекає, коли Росія або схвалить його, або заявить відкрито, що не хоче миру.

1