Учасника акції на Банковій відправили під цілодобовий домашній арешт

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід Євгену Строканю 
Ексклюзив
Учасника акції на Банковій відправили під цілодобовий домашній арешт
Євген Строкань Фото: Євген Лір у Фейсбук
25 Березня 2021, 07:22
читать на русском

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід ще одному учаснику акції на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, яка відбулася 20 березня біля Офісу президента. Євгена Строканя відправили під цілодобовий домашній арешт.

Як повідомляє кореспондент Парламент.UA, активіста підозрюють в хуліганстві із застосуванням зброї, а також в умисному пошкодженні майна.

Судове засідання мало початися о 17:30 24 березня, але його почали лише після 20 години. Більшість журналістів не змогли потрапити на засідання.

Після того, як на Строканя наділи браслет, правоохоронці до опівночі ще оформляли папери.

Читайте також

Активіст вважає, що слідство мотивувало необхідність домашнього арешту тим, що він може вплинути на свідків.

Активісти прийшли підтримати Строканя до будівлі суду Фото: Парламент.UA

Раніше правоохоронці повідомили про підозру кільком учасникам акції біля Офісу президента - лідерові ультраправої організації "Невідомий патріот" Євгену Строканю і Давиду Гаджімурадову. 23 березня — підозру отримав Сергій Філімонов, лідер організації "Гонор", і член організації Олексій Білковський. Також підозру отримав Владислав Гранецький-Стафійчук.


Контекст. 20 березня під стінами Офісу президента на вулиці Банковій у Києві відбулася чергова акція протесту у підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Протестувальники побили вікна та двері будівлі ОП, закинули усередину димову шашку та фаєри.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко відреагував на суботню акцію протесту під будівлею Офісу президента. За його словами, "план провокаторів по кровопролиттю в центрі Києва був зірваний".Геращенко назвав акцію протесту "вакханалією брутального, замовного насильства".

Під час акції поліція затримала одного з учасників Владислава Сорда (Стафійчука), ветерана 93 ОМБР. Біля Печерського відділку поліції, де його утримували, сталися сутички між правоохоронцями та прихильниками Стерненка.