Указ президента: Україна вводить санкції проти Росії

Зеленський увів у дію рішення РНБО про введення санкцій проти Росії
Головне
Указ президента: Україна вводить санкції проти Росії
Офіс президента України (фото: УНІАН)
29 Січня 2021, 09:36
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони (РНБО) про введення персональних санкцій проти юридичних і фізичних осіб з Росії, до якого були внесені зміни.

Відповідний указ опублікований на сайті Офісу президента. Повний санкційний список адміністрація Зеленського не опублікувала.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 січня 2021 року "Про внесення змін до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 грудня 2020 року, введеного в дію указом президента України від 14 грудня 2020 № 564-27т" (додається, таємно, без абзаців 14, 15, 16 - нетаємно)", - йдеться в указі.

Контроль за виконанням рішення РНБО України, введеного в дію указом, покладено на секретаря Радбезу.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Читайте також

Зазначимо, у згаданому рішенні РНБО зазначається, зокрема, що Міністерство закордонних справ України повинно поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про запровадження санкцій і порушити перед ними питання про застосування аналогічних обмежувальних заходів.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року Кабінет міністрів України продовжив на два роки торговельні санкції щодо товарів, які походять з Російської Федерації.

1