Україна на виставці в Дубаї представить агрохаби та блокчейни - Зеленський 

Президент разом з першою леді відвідав виставку "Експо-2020" в ОАЕ
Головне
Україна на виставці в Дубаї представить агрохаби та блокчейни - Зеленський 
Український стенд на виставці в ОАЕ Фото: Офіс президента
15 Лютого 2021, 14:53
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський разом з першою леді в межах офіційного візиту до Об'єднаних Арабських Еміратів відвідав Всесвітню виставку "Експо-2020" у Дубаї, відкриття якої у зв'язку з пандемією COVID-19 перенесено на жовтень 2021 року.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Український президент ознайомився з презентацією національного павільйону та експозиції України на виставці.

Для України дуже важливо бути високо представленою на виставці такого рівня. Ми – серед найбільших експортерів аграрної продукції у світі та робимо значний внесок у продовольчу безпеку багатьох країн, – сказав Зеленський.

В українському павільйоні розповіли, що він запрацює в тестовому режимі на початку серпня 2021 року.

Читайте також

Ця будівля загальною площею 2600 кв. м (4 поверхи та 15 м заввишки) буде оформлена з використанням української стилістики та орнаменту, а архітектурний образ павільйону втілює ідею колоса пшениці.

На вході до павільйону буде розташоване пшеничне поле у вигляді карти України. Колоски трансформуватимуться з натуральної пшениці в нано-пшеницю зі світлодіодного волокна.

Фактично це алегорія до трансформації України. Від агрохабів до блокчейнів – таку Україну презентує наш павільйон на світовій виставці "Експо" в Дубаї", – зазначив президент.

Також у павільйоні будуть зони, присвячені культурі та сучасному українському мистецтву, щоб показати креативність та інноваційність українців.

Нагадаємо, президент України перебуває з дводенним робочим візитом в Об'єднаних Арабських Еміратах. У межах візиту українська делегація підписала низку меморандумів та контрактів на загальну суму від 3 млрд доларів США.

1