Україна не братиме участь у саміті НАТО - Столтенберг

Україну не запросили туди
Важливо
Україна не братиме участь у саміті НАТО - Столтенберг
Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото: NATO
31 Травня 2021, 18:20
читать на русском

У саміті НАТО візьмуть участь тільки країни-учасниці альянсу. Україну не запрошуватимуть.

Про це повідомив генсек НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції.

Наступного разу у нас, можливо, буде більше часу. І ми проведемо зустрічі на високому рівні з партнерами. Але я не хочу спекулювати, коли будуть такі зустрічі, проте цього разу формат з партнерами не передбачений, - заявив він.

За його словами, Україна не буде присутня на саміті НАТО.

Ми продовжуємо роботу з країнами-аспірантами такими як Грузія та Україна. Наш меседж: сфокусуйтеся на реформах, на посиленні збройних сил і служб безпеки, оскільки ми вважаємо, що це найкращий спосіб для євроатлантичної інтеграції, - зазначив Столтенберг.

Контекст. На саміті НАТО, який відбудеться 14 червня 2021 року в Брюсселі, планують обговорити "дорожню карту" для України щодо виконання кроків для вступу в НАТО.

До того ж міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що вступ України в НАТО потребує лише часу, але це не є фантазією.

Віцепрем’єр-міністр України з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна прагне, щоб члени НАТО виконали обіцянку щодо членства, яку дали у 2008 році під час Бухарестського саміту НАТО. Крім того, на червневому саміті був прокладений шлях до отримання ПДЧ для вступу в Альянс.

Читайте також

1