Україна прагне визнання Росії державою, яка фінансує тероризм - Єнін

Українська сторона вже має важливий проміжний результат
Головне
Україна прагне визнання Росії державою, яка фінансує тероризм - Єнін
Євген Єнін Фото: facebook.com
4 Травня 2021, 09:24
читать на русском

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін заявив, що Україна має на меті визнання Росії державою, яка спонсорує тероризм.

Як повідомив Єнін в етері телеканалу "Дом", Україна була першою країною, яка подала позов до Міжнародного суду ООН в рамках Міжнародної конвенції по боротьбі з фінансуванням тероризму щодо діяльності Росії.

Так, українська сторона вже має важливий проміжний результат, оскільки суд ООН встановив юрисдикцію у цій справі.

Таким чином, він визнав, що ті факти, які ми навели, дійсно мають місце, і в рамках зібраних нами доказів ми можемо говорити про порушення російською стороною Конвенції по боротьбі з фінансуванням тероризму. Це ще не остаточна перемога, але дуже значний крок до неї, - сказав Єнін.

За його словами, якщо суд визнає Росію державою, яка фінансує тероризм, то наслідки для неї можна спрогнозувати щодо санкцій.

Вони просто не можуть отримати іноземних інвестицій, доступ до іноземних технологій, торгівля з ними обмежується. Все це буде дуже серйозно збільшувати ціну для російської держави за чинну агресію, - додав Єнін.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Росія не виконує Мінські домовленості, а також стабільно намагається вийти з них.

Читайте також