Україна продовжила безвізовий режим для громадян Великої Британії

Президент вніс зміни до відповідного указу
Важливо
Україна продовжила безвізовий режим для громадян Великої Британії
Велика Британія Фото: javier gonzalez Pexels
28 Січня 2021, 15:13
читать на русском

Президент Володимир Зеленський підписав указ №28/2021, яким продовжив безвізовий режим в'їзду до України та транзитного проїзду через територію України для громадян Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії до 30 січня 2022 року.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

Читайте також

В указі президента (досьє Володимира Зеленського) йдеться, що скористатися безвізовим режимом зможуть іноземні громадяни, якщо термін їх перебування в Україні не перевищує 90 днів протягом 180 днів.

Відповідні зміни внесені до указу президента від 29 січня 2020 року №28 "Про тимчасове запровадження безвізового режиму для громадян Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії", згідно з яким безвізовий режим діяв до 30 січня 2021 року.

Нагадаємо, 8 жовтня президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон підписали низку важливих двосторонніх документів. Лідери двох країн підписали угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю та стратегічне партнерство.

Згодом посол Великої Британії Мелінда Сіммонс заявила, що Сполучене Королівство ретельно ставиться до питання безпеки кордонів. Саме тому пом'якшення візового режиму з Україною – тривалий процес.

Вона не вважає, що зміна візового режиму є ймовірною в найближчому майбутньому, оскільки це не політичне питання, а питання безпеки кордонів.

1