Україна від 2 травня закриває в'їзд для іноземців з Індії

Обмеження діятиме до кінця карантину
Важливо
Україна від 2 травня закриває в'їзд для іноземців з Індії
Аеропорт (фото: Pexels)
1 Травня 2021, 19:35
читать на русском

Від 2 травня Україна закриє в'їзд для громадян, які прибули з Індії або перебували на її території.

Про це повідомили у пресцентрі Держприкордонслужби.

З 00 год. 00 хв. 2 травня 2021 року на період дії карантину прийнятим рішенням забороняється перетин державного кордону на в’їзд в Україну іноземцями та особами без громадянства, які прибули з Республіки Індія або перебували на її території не менше семи днів протягом останніх 14 днів, - йдеться в повідомленні.

Виключення становлять:

  • іноземці та особи без громадянства, які постійно або тимчасово проживають на території України, є подружжям або дітьми громадян України,
  • працівники іноземних дипломатичних представництв та консульських установ, представництв міжнародних організацій, акредитованих в Україні, та члени їх сімей,
  • інші категорії іноземців та осіб без громадянства за погодженням з Міністерством закордонних справ.

Крім того, обов’язковій самоізоляції, обсервації підлягають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно або тимчасово проживають на території України, є подружжям або дітьми громадян України, які перетинають державний кордон на в’їзд в Україну та прибули з Індії або перебували на її території не менше семи днів протягом останніх 14 днів.

Контекст. Від 22 квітня в Індії фіксують екстремальний сплеск захворюваності ковідом: понад 300 тисяч випадків щодоби, що є абсолютним рекордом світу. Різке зростання захворюваності, швидше за все, викликане комплексом причин. Після зниження офіційних показників захворюваності на початку року нижче 10 тисяч випадків на добу багато жителів перестали дотримуватися запобіжних заходів, молоді індійці стали рідше тестуватися, вирішивши, що їм не загрожує захворювання у важкій формі, а влада пом'якшила обмеження, дозволивши проведення масових заходів, в тому числі передвиборчих мітингів. Крім того, нині в Індії переважає новий агресивний індійський штам коронавірусу.

Читайте також