Україна відповіла Білорусі на ноту протесту щодо припинення авіасполучення

Українське МЗС вважає, що політика Білорусі стала небезпечною для громадян інших країн світу
Головне
Україна відповіла Білорусі на ноту протесту щодо припинення авіасполучення
Літак (Фото: pexels)
25 Травня 2021, 18:44
читать на русском

Міністерство закордонних справ України відповіло посольству Білорусі на ноту протесту, яку воно надіслало українській стороні через припинення авіасполучення.

Про це повідомила РБК-Україна

Не Україна створює проблеми у відносинах з Білоруссю, а навпаки - деструктивна політика білоруської влади, яка порушує базові права людини, чинить репресії проти своїх та іноземних громадян, позбавляє країну державного суверенітету на користь Росії, - заявив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Ніколенко наголосив, що закриття авіасполучення з Білоруссю було вимушеним, але необхідним кроком України, оскільки примусова посадка літака Ryanair в Мінську та затримання опозиціонера Романа Протасевича довели відсутність "червоних ліній" та непередбачуваність подальших дій білоруської влади.

Саме тому, посольству Білорусі слід апелювати не до України, а до влади своєї країни, політика якої стала небезпечною для решти країн світу, - наголосив речник МЗС.

Нагадаємо, що з 00:00 26 травня Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю через інцидент із примусовим приземленням літака у Мінську.

Про всі подробиці інциденту читайте в нашому матеріалі: Затримання Протасевича: навіщо це Лукашенкові і як реагує Україна і світ.

Читайте також

1